torsdag 30 december 2010

Summa summarum 2010...eller Lyckan Kärleken och Meningen med livet ;-)

Så här i årsskiftes-tider brukar jag oftast summera året som gått...ibland för mig själv och ibland delar jag med mig.
Året som varit har varit ett kontrastrikt år...det har varit väldans mycket topp och...ja...kanske lite väl mycket bott. Men nu är livet på topp igen och det är det viktigaste, eller hur?
Hur som...jag tänker med det sagt inte alls lägga något fokus på det som varit negativt....utan här kommer en positiv recap av 2010.

Året inleddes med förälskelse, kärlek och en värld i rosa skimmer. Härligt! Är så glad att fått ha den tiden med den här personen som nog måste vara den snällaste och mest omtänksamma som jag känner.
Jag gick under våren också på den fantastiska intuitionskursen i Gustavsberg. En plats där man bara kan vara sig själv och utvecklas. 
Sommarsemestern spenderades till största delen på mormors torp. Man kan nästan kalla det för en terapeutisk återhämtning att vila upp sig där tillsammans med skogen, fågelkvittret och gräset mellan tårna.
Den här hösten och vintern har jag njutit av årstidernas växlingar på ett sätt som jag aldrig tror att jag gjort förr. Höstens förvandling var så fin att följa. Varje litet blads skiftning från dag till dag tills hela världen var sprakande i orange och rött. Och sen kom vintern med besked och jag har översköljts av barndomsminnen, där jag sett alla magnifika snötygnda granar med mina barns ögon igen. Jag har njutit av att se mina underbara barn leka i snöhögarna. Faschinerats av stora flingor som singlat ner som på beställning just för att glädja mig. :)

Jag har under året sökt två stycken tjänster (internt). Det känns så bra att sitta där på en intervju och veta att allt det jag berättar om mig själv är jag stolt över... Stolt över den jag är, mina kvalifikationer och min kompetens. :)
Sen har jag under året också börjat träna och det har gett resultat. Min kondis är avsevärt mycket bättre än vad den var för ett år sedan. Och det bästa är när man får sällskap med någon av alla toppen-mammor som bor här i närheten, då går träningen fort och blir till ett socialt nöje.

Min stora tjej har börjat skolan och stortrivs! Det första halvåret har svischat förbi i fullfart och hon har en massa vänner som trivs i hennes sällskap.
Hon har klarat en nivå i simskolan och ska i januari få börja nästa nivå, hon är så stolt och förväntasfull. Hon älskar också sin skridskoskola!
Pontus går sitt sista år på dagis och har blivit så stor! Han är mammas ständige hjälpreda och tycker så mycket om att få hjälpa till vad det än gäller.
Han har under hösten gått i bollskola och utvecklats enormt till en mer och mer självständig kille som vågar ta för sig!

Under december har jag begett mig på äventyr varannan onsdagskväll. En mötesplats med härliga människor som delar samma intresse... Det ger mig en sån energiboost att vara där och man blir glad så man glittrar. ;-)

För att återknyta till rubriken så har jag självklart läst boken "Lyckan, Kärleken och Meningen med livet" (för flera år sedan) och i år släpptes filmen med Julia Roberts i huvudrollen. En underbar, varm och mysig film. Titeln sammanfattar mitt år rätt bra... Just nu är jag lycklig och kär i livet självt...och det är ju det som är meningen. ;-)
Vill verkligen hinna se den på bio en gång till innan den försvinner från biograferna (den går bara på Sergel nu). Det ger en särskild känsla att se den på bio och absorberas in i den magiska filmvärlden. Om någon har lust att göra mig sällskap är det bara att höra av sig. :)

Så det var min positiva sammanfattning av året.
Jag kan förstå att en del kan känna att det här är för positivt för deras smak...men då kan man ju välja att läsa något annat. ;-)

Gott Nytt År på er alla!