tisdag 14 maj 2013

Fåniga tester...

Enligt två nät-tester är jag visst både utbränd och djupt deprimerad. 
Hmmm....ja det finns ju en anledning till att jag gjorde testerna. Inte för att jag tror att jag är där än.....men jag är nog på god väg mot utbrändhet. 
Jag vet hur jag är när jag är deprimerad, och så nattsvart är det ännu inte. Men det är tungt. Allt känns övermäktigt och förmycket och jag är slut på energi samtidigt som jag vägrar sänka mina krav på mig själv och på min vardag. För det går ju inte.
Men jag hoppas att jag håller ihop lite till. Att sitta och böla över "småsaker" som i min värld blir gigantiska....utan att kunna sluta... var och varannan dag är kanske normalt. Äh...skit samma. 
Det är bara att bita ihop. :/

lördag 11 maj 2013

Härliga maj?

Och så kom våren. Som jag längtat efter så enormt mycket. Men med vårens ankomst är det som att tiden skruvas upp. Stopp! Bromsa! Började någon tala om sommar i södra Sverige!? Nej!

Jobba, jobba, scouter, friidrott, utvecklingssamtal, habiliteringsbesök, pass, cirkus,kompislek, resväskor?, syster 50 år, träna, jobba, jobba, hajk, hajkutrustning?, Molly 9 år, presenter, kompiskalas, släktkalas, baka?, städa!, Molly eeg, jobba, jobba, bästa Sara!, tandläkarbesök x 2, jobba, jobba......och sen blev det Juni.

Jag har tid. Massor av tid. Men istället för att göra det som behöver göras blir jag nästintill apatiskt sittande. Övermannad av allt som behöver fixas. Oöverskådligt. Jag vet att det fixar sig, det gör det alltid. Men det är ändå synd för så här är det varje maj och jag önskar att jag kunde njuta av våren fullt ut....eftersom jag längtat så efter den.

Ja och sen kommer sommaren. Även den med en enorm press det här året. Att jobba extra för att kompensera 7 dagar utan lön i juni. Massor av tusenlappar som behöver vägas upp genom att jobba extra. I juli 5 dagar utan lön.

Men. Från den 25/7-27/8 har jag sammanhängande ledighet - semester. Då ska jag lyckas att bara andas. Att sitta i trädgårdsmöbeln på landet och hitta lugnet att klara av att läsa en bok. Att ta en promenad och faktiskt hinna njuta av naturen.
Jag vet att mina barn kanske förväntar sig lite annat av sommaren än det jag drömmer om. Men de får juni och juli. Då blir det kompislek, Turkietresa med kusiner, Säkert ett inklämt besök till Grönan och ev ett besök till Göteborg. Samtidigt som jag jobbar emellan. Men augusti....är min att bestämma över. Så det så!