fredag 28 mars 2014

En "liten" uppdatering

Här har det varit tyst.... Jag har egentligen ingen direkt lust att uppdatera nu heller, men jag kör ändå en snabb sammanfattning eftersom jag börjat inse att det hunnit hända rätt mycket på de senaste 2 månaderna.

Det blir lite huller om buller, stort som smått.

Vi börjar med Molly:
- Hennes dyslexi är fastställd.
- Dessutom konstaterat att hon inte kommer behöva tillväxthormon (lär bli mellan 150-158 beroende av puberteten).
- Hon har heller inte epilepsi har utredningen visat utan hennes ständiga huvudvärk är stressrelaterad och den stora boven i dramat är såklart skolan.
- Kommunen är fortfarande "puckad" och tycker att Molly får det stöd hon behöver i sin nuvarande skola. Som respons på det kommer vi lämna in en anmälan till skolinspektionen.
- Vi hoppas att hon kommer få gå på Helleborusskolan i höst men inget är klart.

Och så Pontus:
- Han stortrivs på BJJn. Älskar det, och är så himla duktig. Han har lärt sig hjula (men säg inte det till Molly).
- I skolan har han blivit en liten bokslukare och läser rätt svåra kapitelböcker (till en bokälskande mammas stora glädje).

Och sist men inte minst jag:
- Jobbar numera heltid igen (även om det blir en del vab för alla läkarbesök).
- Mina arbetstider är ca 14-22 vilket inte funkar när jag har barnen även om jag trivs med själva tjänsterna.
- Hoppas på att det ska komma en delplacering så att jag kan ev få tidiga tjänster, men min back-up-plan är att plugga i höst.
- Därför är jag anmäld till högskoleprovet 5/4 och pluggar matte så det sprutar ur öronen på mig. Den senaste veckan har jag räknat gymnasiematte (B) ca 6-7 timmar om dagen. Jag jobbar och räknar matte och sover och typ inget alls mer....
- Exakt vad jag vill plugga vet jag inte. Jag har ett par olika funderingar men måste fundera lite till innan anmälan ska vara inne i mitten av april.
- Skatteverket kom med överraskningen kvarskatt 12500:-
- De ska renovera alla balkonger i området. Först fick vi veta att de skulle börja andra veckan i april. Idag fick jag veta att det är ändrat så jag måste tömma balkongen (min förvaringsplats för allt möjligt) senast på onsdag. Men det blir säkert bra när det blir klart.
- Sen går jag också i kbt-terapi. Har fått en massa bra verktyg det gäller bara att jag kommer ihåg att prioritera dem och gör mina "läxor".

Nä...det får nog räcka som uppdatering. Hoppas alla är ute och njuter av vårsolen! :)