torsdag 23 oktober 2014

Bulldegen som jäste över....eller... Dumstrut till Täby kommun


I mitt förra inlägg skrev jag ju om olika inlägg som låg på jäsning.
Ibland ställs saker och ting i perspektiv, de inläggen jag tänkt skriva känns inte så viktiga just nu.

För 2 veckor sedan fick vi veta att stora stygga vargen... eller, nej jag menar Täby kommun fattat beslut som innebär att vår resursskola istället för att få 2 miljoner i tilläggsbelopp (för 20 av dess 124 elever) får 40 000.
Ordförande i Barn- och grundskolenämnden tycker helt krasst att skolan får omorganisera sig.
Min dotter går i en klass med 9 elever en lärare och en resurs. Hur menar denna politiker att skolan ska omorganisera sig!? Mycket större klasser och färre personal??

Molly har redan testat den versionen. Hon har gått i en klass med 16 elever och 2 vuxna och det funkade inte. Jag blir så galet förbannad över dessa cyniska politiker som fattar ekonomiska beslut utan att ta hänsyn till konsekvenser för någon alls!

Vi har, sedan vi fick veta detta, jobbat mer eller mindre dag och natt. VI är massor av engagerade föräldrar med barn i behov av extra stöd. En del av oss har barn i Helleborusskolan, en del barn i andra skolor i och omkring Täby och massor av andra upprörda föräldrar med sina barn ute i landet.

Stockholms kommun försökte göra en liknande manöver för ca ett år sedan. Hur kunde Täby missa allt det som hände då? Stockholm med Lotta Edholm fick backa och det kommer Täby också få göra.

Vi kämpar oss blå för våra barns rätt att få må bra i skolan. För deras rätt att kunna ta sig igenom grundskolan överhuvudtaget. Bli vuxna människor med inkomster istället för att hamna i ett utanförskap och en kostnad för samhället resten av livet.

Vi skriver till politiker, skriver insändare, har möten och läser kommunala handlingar, utredningar, lagar, artiklar.....you name it. Jag har plöjt igenom så mycket, läst så otroligt mycket under den senaste tiden.
Vi har haft inslag i ABC och mer medial uppmärksamhet är på gång. Vi samlar namnunderskrifter och planerar olika aktioner.


Jag börjar känna mig skör. Idag övermannades jag av en sån där trötthet som jag hade sist under sjukskrivningen förra vintern. Jag vill inte hamna där igen men... Det går ju inte att välja mellan min hälsa och mellan mitt barns hälsa!?