måndag 3 juni 2013

Rädslor

Så dök de upp igen. Ms rädslor.
Förr var hon jätterädd för ormar. Förväntade sig att de kunde dyka upp hemma i badrummet eller varsomhelst ute. Hon är fortfarande lite rädd för ormar men det har mattats av...
Men, nu på senaste tid har det dykt upp nya rädslor.

Råttor. Nu på kvällen vågade hon inte bada ensam förrän jag varit inne i badrummet ganska många gånger och förklarat att råttor inte biter människor ifall man inte håller fast dem, att råttor inte bor i hyreshus (iaf inte på 7e våningen) osv. Tillslut satte jag in en gosedjurshund att vakta henne och just nu verkar det ha hjälpt.

Kråkor. Riktigt var den här rädslan kommer ifrån vet jag inte. Men jag märker att det inte bara är kråkor, fast hon säger det, utan alla stora fåglar. Hon stelnar till om en fiskmås landar längre fram på gångvägen där vi går och vill inte riktigt fortsätta framåt. Så då får man igen förklara att den inte är farlig och att den kommer flyga iväg när vi går närmare osv.

Får väl se hur det här utvecklas under sommaren. Får kanske låna lite rått- och fågelböcker på bibblan och boka in något extra besök på Skansen för att kolla in råttor. Annars får vi be om hjälp från habiliteringen efter sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar