torsdag 10 april 2014

Nu

Nu helt plötsligt så verkar de vilja förbättra för Molly. Nu...
Kan det möjligen ha att göra med att vi funderar på att gå till media?

Chefen för barn- och elevhälsan tyckte att det var konstigt att Molly inte testat att ha en assistent på raster och fritids. I sociala situationer. Jo tack. Det har vi bett om i flera år men bara fått till svar att det inte finns ekonomi till det.
Är det konstigt att vi fått nog? Är det konstigt att vi vill att vår dotter ska få gå i en skola där hon ska få må bra?
Nu är det faktiskt försent....

Biträdande rektorn på Mollys skola hade tydligen sagt till chefen för barn- och elevhälsan att vi tappat dialogen. Vi? Det var han som inte var med på senaste mötet på skolan och det är han som sagt nej när vi bönat och bett om att Molly behöver stöd på rasterna (och musik och idrott). Jag har förtusan suttit och gråtit inför honom, lärare och specialpedagog i frustration över situationen. Och där habiliteringen försökt att stötta och argumentera men utan att de heller fått något gehör.
När jag mailat honom angående att Molly i ilska rivit en klasskompis på fritids har jag inte ens fått svar.
Han har varit medveten om vårat missnöje. Vi har flera gånger sagt att vi kommer kontakta skolinspektionen,, vårt missnöje är inget nytt.

Men som sagt. Visst är det konstigt att Molly inte har fått pröva att ha en assistent....men helt ärligt....nu?
Nu är det försent. Låt oss få gå till en skola som är anpassad till henne.


Ett stort tack till alla er som delat och gillat mitt förra inlägg! Kärlek till er! 



tisdag 8 april 2014

Kan man tro på Nacka kommun?

Vem ska man tro på?

Resurssamordnaren som hävdar att Helleborusskolan inte försökt ta kontakt före 2 april? Eller resursskolans rektor som menar på att resurssamordnaren försökt vägra att ens föra en dialog?
Precis som hon vägrat att träffa oss föräldrar för ett möte eller att föra en dialog med oss....
Vem tror ni att vi tror på?

Resurssamordnaren som bifogade ett mail från rektorn, som inte bevisar något alls. Ett mail som skickats efter att jag gått loss på twitter. Eller rektorn som hjärtligt uttrycker vilken otrevlig människa denna resurssamordnare är.

Vem tror ni att vi tror på?
Egentligen spelar det ingen roll. Vi har vår uppfattning klar.
Idag hoppas jag att vi aldrig behöver träffa resurssamordnaren på Nacka kommun. Vi har fått nog av hennes beteende.

Vi har fått ett politiskt korrekt mail (från enhetschefen för kultur- och utbildningsenheten):
Nu har vi haft ett möte med resurssamordnarna och bedömningen är att den planerade insatsen på Stavsborgsskolan  är möjlig att genomföra och bör stödja din dotters kunskapsutveckling. Insatsen kommer också att utvärderas regelbundet av resurssamordnarna tillsammans med skolan.

Eh va?! Att hon går ifrån mitt i en lektion 30 minuter varje dag för att arbeta i en mindre grupp (där Molly dessutom berättat att hon blir störd av en av pojkarna) med en lärare som inte är utbildad för att jobba med barn med speciella behov...ska det leda till förbättrad kunskapsutveckling? 
Både vi och habiliteringen skakar våra huvuden åt detta. Det är enbart en lösning "för syns skull".

Och hur förbättrar det hennes ständiga huvudvärk som hon har pga att hon inte får något stöd i sociala situtioner? Vi har ett intyg från en specialist i neuropediatrik som hävdar detta. Men kommunen väljer att strunta helt i ett sånt intyg. 

Självklart har ni alltid möjlighet att välja en annan skola och vår resurssamordnare har varit i kontakt med den skola du nämner och informerat dem om hur rutinerna kring tilläggsbelopp fungerar i Nacka kommun. Däremot har skolan ännu inte skickat in sin ansökan, men så fort den kommer in behandlar vi den skyndsamt.

Ja, nu råkar jag veta att skolan har skickat in sin ansökan. Och jag hoppas att kommunen behandlar den skyndsamt som utlovat.

Vi hoppas att vi har gjort klart (när vi mailade alla er kommunpolitiker och tjänstemän) att vi faktiskt inte skyr några medel för att vår dotter ska må bra och få chansen att lyckas i sitt liv. 
Vi har flera kontakter inom media....och vill ni ha en juridisk process så är en av mina bröder jurist så Bring It On. 

Som sagt, jag hoppas att ni behandlar skolans ansökan skyndsamt. Och att ni sedan lika skyndsamt behandlar ansökan om skoltaxi. Vi är som sagt beredda att kämpa för vår dotters rätt att må bra i skolan.

Ett utdrag från intyget från specialisten i neuropediatrik:
Undertecknad har träffat patienten och familjen i egenskap av barnneurolog då Molly haft huvudvärksproblematik när hon har börjat skolan. Har klagat över daglig huvudvärk. En del utredningar har gjorts för att utesluta epilepsi. Vid dagens besök en klar bild att hennes huvudvärksproblematik är ett utryck att hon känner sig stressad och pressad i skolsituationen.
Skolsituationen ska inte begränsa sig till lektionstiderna utan viktigt hur barn mår mellan lektioner och på fritiden.

Med detta intyg betonas vikten av förändringar i Mollys skolsituation för att förbättra hennes huvudvärksproblematik och hennes allmänna välmående. 

Det här intyget (som även innehåller beskrivning av Mollys svårigheter i förhållande till hennes diagnoser) mailade vi till många inom kommunen. Men resultatet kvarstår....de ser bara till hennes kunskapsutveckling och inte till hennes välmående.

Fick igår också höra att resurssamordnaren i telefon med vår (förhoppningsvis) nya rektor menat på att Molly inte når målen alls (hon är i princip helt rödmarkerad i samtliga ämnen) pga hennes kognitionsnivå. Detta trots att vi har psykologutredning som menar att hon är normalbegåvad. 

Tack tack....mer ammunition att använda vid eventuell kontakt med media. ;-)

#Nacka


onsdag 2 april 2014

"Kära" Nacka kommun...

Igår pratade jag med Helleborusskolan och fick veta att de gjort bedömningen att Mollys passar in hos dem och att de vill ta emot henne i höst. Jippi!

Men...samtidigt så förstod min kontakt på skolan inte varför någon ansökan om tilläggsbelopp till kommunen för hösten ännu gjorts. Hon skulle kontrollera och återkomma till mig.
Så idag ringde skolans rektor. Det visade sig att de vid flera tillfällen försökt komma i kontakt med Nacka kommuns resurssamordnare utan att denne gått att nå. De hade även lämnat flera meddelande om att resurssamordnaren ombads ta kontakt med dem utan att så skett.

Vi börjar bli rejält trötta (arga och förbannade) på denne resurssamordnare som inte vill ha någon dialog med oss och som gjort en egen bedömning att Mollys skolsituation är bra som den är.

Jag gick loss på twitter och taggade @Nacka_kommun och #Nacka. Nu har vi fått en ny kontakt på kommunen som fått mail av oss nu ikväll. Vi hoppas att det leder till något positivt.