onsdag 4 september 2013

Uppdatering

Så igår var vi alltså på neurologpediatriska mottagningen på Astrid Lindgren. Vi känner oss hemma på sjukhuset sedan länge och nu har vi varit på våning 2 också. :)

Vi fick träffa en väldans trevlig och vettig läkare. Jag faschineras över hur de med hjälp av bara lite tid och väldigt precisa frågor kan få fram hela Mollys anamnes, som ju vid det här laget är rätt omfattande. Men så är ju alltid jag förberedd till tänderna inför nya möten och det underlättar nog också...
Läkaren, hon, var skåning och det var väl möjligen det enda negativa eftersom Molly har svårt att förstå dialekter. Jag fick upprepa och sufflera hela tiden (hennes andra läkare på endokrinmottagningen på A.L. har en östeuropeisk brytning så det brukar vara samma sak där).
Förutom att prata igenom allt så klämde, tittade och kände hon lite på Molly också. Det bestämdes att nästa steg är en ny ögonundersökning (där man bl.a. mäter trycket i ögonbottnarna) och ett sömn-Eeg. Det var rätt väntat.
Vi fick även utskrivet en migränmedicin, Naproxen, som vi ska se om den har någon effekt (när paracetamol och ibumetin inte hittils har hjälpt).
Så nu är det bara att hoppas att inte remisserna tar allt för lång tid. Hon har redan behövt gå runt med huvudvärk i flera år (som vi ursäktat med stress och press i skolan), vi har aldrig tidigare förrän nu förstått precis hur mycket huvudvärk hon egentligen har (konstant som varierar i intensitet).
Hon själv är så van vid den att hon inte klagar längre.

Påväg hem från sjukhuset somnade Molly i bilen, vilket aldrig brukar hända längre... Så när vi kom hem tempade jag henne. Lite feber, runt 38, och halsont. Molly brukar sällan ha hög feber, så mer än så blir det nog inte.
Idag stannade hon och jag hemma. Har "tvingat" henne att läsa lite och räkna lite. Det spelar ingen roll att fröken säger att hon bara ska göra sånt om hon själv vill. Hon missar ju ett par dagar i skolan och hon har inte råd att inte försöka hänga med (på sin nivå).

Ikväll är det simskola som mormor ska ta dem till. Får se om Molly hänger på dit eller inte. Samtidigt är det föräldramöte i skolan. Både 2A och 3A samtidigt förstås. Pelle tar det ena och jag det andra. Sen skulle P iväg på scoutmöte mitt i allt också.
Vissa dagar skulle man vilja kunna klona sig. :)

1 kommentar:

  1. Kram! ❤

    //Heidi

    (Går inte att signera från iPhone)

    SvaraRadera